JAWA 250/11 Pérák NP

Tak tento motocykl si kamarád pořídil v předrenovačnm stavu od kšeftmana, který jej dovezl ze Švédska a postavil jej na bílé značky. Stroj byl sice poněkud pojízdný, ale v hrozném a slátaném stavu. Aby vůbec jezdil dotyčný prodejce tam zabudoval zapalování VAPE.

Kamarád se rozhodl, že stroj zrenovuje a ponechá si jej, jako mazlíka.

A tak si nechal udělat motor, který jsem stejně z části musel předělat, protože nesvítil neutrál a visela šaltpáka a řadilo to pátý přes devátý. VAPE doznalo opravy snímače a výměny kabelů. Chtěl jsem jako vždy, aby nebylo vidět, že je tam neoriginální zapalování, tak jsem vše retušoval jako klasikui. Musel jsem postavit novou spínačku i s ampérmetrem, aby to ukazovalo správně. Elektroinstalace je nová.

Rám byl dobrý, jen závity jako by nikdy tam nebyly, tak jsem udělal nové a opravil uložení pro stojan. Zadní blatník se rozpadal na atomy a tak si kamarád pořídil repliku blatníku. No po dvoudenním úsilí se ho podařilo dopasovat i s nosičem. Bateriový kastlík byl sežraný od kyseliny skrznaskrz, takže AUKRO pomohlo. Zbytek už byl klasika něco repliky a repase. Nový lak a linky. Nová kola a gumy.

Vyšlo to na dost peněz, ale výsledek je bezvadný a Péráček je moc hezký a perfektně jezdí hned od začátku, bez dalšího ladění.

 

Před renovací...

Jaro 2016

Po renovaci...

Podzim 2016